Rusya Federasyonu’na uçuşlar için 32 ülke şimdiden hava sahasını kapattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu'na uçuşlar için 32 ülke şimdiden hava sahasını kapattı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, modern tarihte ilk kez “mevcut devlet başkanı Vladimir Putin’e karşı” Ukrayna’ya yönelik saldırı için yaptırımlar uygulandığını vurguladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, şu anda 32 ülkenin hava sahalarını Rus havayollarına ve uçaklarına kapattığını söyledi.

Kuleba’ya göre, Putin karşıtı devletler koalisyonu Rusya’ya karşı üç paket şeklinde acı yaptırım uyguladı. SWIFT ile bağlantısı kesilecek Rus bankalarının listesi kesinleşiyor, Rusya Federasyonu Merkez Bankası’nın mali rezervlerinin yarısı donduruldu, Rusya Federasyonu Sberbank’a kısıtlamalar getirildi, satış, tedarik, transfer veya satış yasağı ile Rusya’ya petrol arıtma teknolojilerinin ihracatı durduruldu, çift kullanımlı ihracat lisansları askıya alındı, bazı ülkelerde Rus vatandaşlarına vize verilmesi durduruldu.

Zelenskiy, Lukaşenko’ya: Belarus’tan Ukrayna’ya füzeler, uçaklar ve helikopterler istemiyorum

Kuleba “Rus rublesi şimdiden tarihi bir dip seviyeye geriledi.” dedi.
Bakan, şu anda Ukrayna diplomasisinin Rus petrol ve gazına tam bir ambargo getirilmesine yönelik aktif bir diplomatik atak yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Kuleba, “Modern tarihte ilk kez, görevdeki devlet başkanı Vladimir Putin’e yaptırım uygulandı” dedi.

Buna ek olarak, Rus dezenformasyon kanalları RT ve Sputnik Avrupa’da büyük ölçüde kapatıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com