Azak taburu: Mariupol’de yaklaşık 25 bin sivil öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Azak taburu tarafından 8 Mayıs’ta gerçekleştirilen bir basın toplantısında Mariupol’da çatışmalar sonucu yaklaşık 25 bin kişinin öldüğü belirtildi. Halen, Azovstal’da öldürülen çok sayıda sivil ve askerin ceseti bulunmaktadır.

Azak taburu istihbarat subayı İlya Samoleinko, “Mariupol’un ele geçirilmesi 2.5 aydır devam ediyor. Tarihte böyle bir kuşatma olmamıştı: askerler ve siviller arasında çok kayıp var. 25 bin sivil Rus ordusu tarafından öldürüldü.” dedi.

Santralin topraklarında hem sivil hem de askeri birçok ölü olduğunu da belirten Samoleinko, Rusya’nın kendi topraklarına çok sayıda sivili götürdüğünü de ekledi.

Limanlar yüzde 20 kapasite ile çalışıyor. Ukrayna’daki altı liman hizmet veremiyor

Buna ek olarak, Azak alayı komutan yardımcısı Yüzbaşı Svyatoslav Palamar, savaşçıların 2.5 ay içinde 2.500’den fazla düşman personelini imha ettiğini ve 500’den fazlasını da yaraladığını belirtti.

Palamar “Ayrıca 60’tan fazla tankı imha ettik ve 30’unu kullanılamaz duruma getirdik. Bu, ülke genelindeki düşman kayıplarının %10’undan fazlası. Zırhlı personel taşıyıcılar, topçu sistemlerinde de aynı durum var. Rusya Federasyonu’ndan gelen tüm bombaların yaklaşık %50’si Mariupol’a düştü. Hiçbir desteğimiz olmadı. Hava, kara ve topçu desteği yok.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com