Rusya, Ukrayna’dan ele geçirdiği topraklardan 1 milyar dolar değerinde tahıl ihraç etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna tarafından kontrol edilmeyen bölgelerde 6 milyon ton buğday hasadı yapıldı, kış mahsullerinin %88’i hasat edildi. Şimdi NASA’ya göre Rusya Federasyonu bu tahılı Libya ve İran’a satıyor.

Bloomberg, NASA’nın Hasat programı uydu fotoğraflarıyla da kanıtlandığını ve Rusya’nın işgal ettiği bir kısım Ukrayna topraklarından yaklaşık 1 milyar dolar değerinde tahıl ihraç ettiğini belirtti.

NASA’ya göre, Ukrayna tarafından kontrol edilmeyen bölgelerden yaklaşık 6 milyon ton buğday toplandı. Rusya Federasyonu tarafından ele geçirilen topraklarda ekilen kış mahsullerinin yaklaşık %88’i hasat edilmişti ve hasat edilmeyen alanlar çoğunlukla cephe hattı boyuncaydı.

Bir NASA çalışması, bu mahsule ne olduğu sorusunu gündeme getiriyor. Aynı zamanda Rus gemileri, muhtemelen ele geçirilen topraklardan Libya ve İran da dahil olmak üzere tahıl ihraç ediyor, ancak kargoların kaynağı gizli olduğundan ilgili hacimleri tahmin etmek zor.

Toplamda, Ukrayna buğdayının neredeyse dörtte biri, bu bölgenin bir kısmı Ukrayna tarafından kontrol edilmesine rağmen, Rusya tarafından işgal edilen topraklarda yetiştiriliyor.

Genel olarak, NASA Hasat programına göre bu yıl Ukraynalı çiftçiler, diğer tahminlerde belirtilenden birkaç milyon ton daha fazla şekilde 26.6 milyon ton buğday hasat etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com