Pentagon: Putin halâ tüm Ukrayna’yı istiyor, ancak hedefe ulaşamayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pentagon’a göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin muhtemelen halâ Ukrayna’nın tamamını olmasa da çoğunu Rusya’ya katmak arzusunu sürdürüyor.

Eurointegration‘ın Reuters’e atıfta bulunarak bildirdiğine göre, ABD Savunma Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Colin Kahl tarafından merkezin ev sahipliğinde düzenlenen Yeni Bir Amerikan Güvenliği etkinliğinde “Tüm ülke olmasa da Ukrayna’nın büyük bir kısmı için planları olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte, bu hedefe ulaşamayacağını düşünüyorum.” dedi. .

Ukrayna’da Rusya Federasyonu ile bağlantılı yaklaşık 7 bin şirketin varlıklarına el konuldu

ABD Savunma Bakan Yardımcısı “Herhangi bir yerde taktik başarı elde edebilirler. Ukraynalılar tutunuyor. Rusların bu görkemli hedeflerine ulaşabileceklerine ihtimal vermiyorum.” diye ekledi.

3 Haziran’da İngiliz istihbaratı da, işgalin ilk 100 gününde Rusya’nın Ukrayna’da tek bir stratejik hedefe ulaşamadığını, ancak taktik başarılarının olduğunu belirtti.

İngiliz istihbaratı ayrıca Rusya’nın siyasi hedefinin Donetsk ve Lugansk bölgelerinin tamamını işgal etmek olduğuna inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com