Ukraynalı atlet elleri üzerinde 60 metre koşu rekoru kırdı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de, elleri üzerinde 60 metrelik mesafeyi en kısa sürede alma rekorunu 41 saniyede koşan Viktor Nabok kırdı.

фото: УНИАН, Вячеслав Ратынский

Unian ajansının verdiği habere göre, Victor Nabok 60 metre mesafeyi 41 saniyede aldı. Bu alanda bir önceki rekor 7 yıl önce Donetsk bölgesinden Yuriy Gora tarafından 54.57 saniye ile kırılmıştı. Eller üzerinde yüksek hızlı yarışın süresi, başlangıç çizgisinden bitiş çizgisinin net geçişine kadar akademik jimnastik kurallarına göre kaydedildi.

Rekor kaydı Guinnes ve Ukrayna Ulusal Rekor Kayıt Merkezi tarafından yapıldı.

Gazetecilere, elleri ile yürüdüğü zemin düzgün ve pürüzsüz olduğu için eldiven kullanmadığını belirten Nabok “Sadece ellerimi incitebileceğimi görürsem eldiven kullanırım. Bu durumda böyle bir ihtiyacım yoktu. Bu nedenle eldivenlere özellikle ihtiyaç duyulmuyor. Sadece ellerimin kaymasını önlemek için magnezya kullandım. Otoparkta veya stadyumda çalışırsam eldiven kullanırım.” dedi.

El yürüyüşü rekor kaydına hazırlanmasının iki ila üç ay sürdüğünü söyleyen Nabok, artistik jimnastik kişisel antrenörü olarak çalışmaktadır.

Foto: dp.reporter.ua

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com