Ukrayna, ABD’den hibe edilen ilk 1.5 milyar dolarlık dilimi aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, savunmasını güçlendirmek için Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi sağlayacak

Ukrayna, ABD’den Dünya Bankası Güven Fonu aracılığıyla verilen hibenin ilk 1.5 milyar dolarlık bölümünü aldı.

Maliye Bakanlığı basın servisi tarafındanUkrayna Devlet Bütçesi, 1ç5 milyar ABD doları tutarında hibenin ilk kısmını aldı. Bu, Amerika Birleşik Devletleri tarafından Dünya Güven Fonu aracılığıyla sağlanan 4.5 milyar dolar tutarındaki hibe fonunun ilk dilimidir. ” şeklinde bildirildi.

Pek çok bağışçının Güven Fonu’ndan toplanan hibe fonları, Ukrayna’da emeklilik ödemelerinin sağlanmasına ve belirli devlet sosyal yardım programlarına yönlendirileceği belirtilmektedir. Özellikle, barınma ve toplumsal hizmetlerin ödenmesi, düşük gelirli ailelere, engelli çocuklara ve çocukluktan beri engellilere, tıbbi garanti programı kapsamında tıbbi hizmetlerin ödenmesine vb. harcanacak.

24 Kasım’da Maliye Bakanı Sergey Marçenko ve Dünya Bankası Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arup Banerjee Ukrayna’ya 4,5 milyar dolarlık hibe sağlanmasına ilişkin anlaşmayı imzalamıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com