Kiev-Peçerska Lavra, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin bir manastırı olarak tescil edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev-Peçerska Lavra, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bir manastırı olarak tescil edildi

1 Aralık’ta, Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Moskova Patrikhanesi’ne bağlı olarak Ukrayna’da faaliyetini sürdüren Kiev-Peçerska Lavra’yı kendi kilisenin bir parçası olarak resmen kaydetti.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi (Православна церква України) OCU basın servisine göre, bu tüzel kişilikle ilgili bilgiler 2 Aralık’ta Birleşik Devlet Siciline 45081205 numara ile girildi.

Ayrıca OCU kararı ile OCU başkanı Epifani’nin manastır tüzel kişiliğinin başına resmi olarak atandığı da bildirilerek “Kiev Metropoliti ve Tüm Ukrayna resmi olarak kutsal bir arşimandrittir, yani Kiev Lavra’nın kanonik ve ruhani başıdır. Ayrıca, Sinod’un kararıyla Epifani hazretleri, manastırın tüzel kişiliği olarak başına atanmıştır.” denildi.

1 Aralık’ta Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Bakanlar Kurulu’na, Moskova’ya bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin (Української православної церкви) Ukrayna’da faaliyet göstermesini imkansız hale getiren bir yasa tasarısını iki aylık bir süre içinde değerlendirilmek üzere Verkhovna Rada’ya sunması talimatını vermişti.

NSDC’nin kararları arasında, hükümetin iki aylık bir süre içinde “yasal zeminlerin varlığının doğrulanması ve mülkün dini kuruluşlar tarafından kullanılmasına ilişkin koşullara uygunluğun doğrulanması” görevi de bulunuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com