Haynes: Putin, kısa vadeli askeri hedeflerinden vazgeçmek isteyebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: AB'ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki başarısızlığının şaşkınlığını yaşayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir süre sonra planlarına geri dönmek için kısa vadeli askeri hedeflerinden vazgeçmek isteyebileceği yorumu yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haynes, Kaliforniya’daki yıllık Ulusal Savunma Forumu’nda Kremlin liderinin Ukrayna için uzun vadeli planlarını değiştirmediğini kaydederek “Putin, bir süre sonra planlarına geri dönmek için kısa vadeli askeri hedeflerinden vazgeçmek isteyebilir” dedi.

Rusya’nın askeri rezervlerini “oldukça hızlı” tükettiğini de vurgulayan Haynes “Rusya’da ordunun karşı karşıya olduğu sorunların daha fazla farkına vardığını düşünüyorum. Ancak bu aşamada sorunların tam bir resmine sahip olup olmadığı bizim için hala net değil. Cephane ve moral eksikliği görüyoruz. Arz ve lojistik sorunları var.” dedi.

Rus saldırılarının Ukrayna’nın elektrik şebekesine ve diğer sivil altyapıya etkisi kendisine sorulan Haynes, Moskova’nın amacının kısmen Ukraynalıların direnme iradesini baltalamak olduğunu söyleyerek “Ukraynalıların iradesinin baltalandığına dair herhangi bir kanıt görmediğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda Ukrayna ekonomisi de çok acı çekiyor.” dedi.

Haynes, ABD’nin savaş nedeniyle Rusya’da rejim değişikliğini ve protestolar sebebiyle İran’da iktidarın düşmesini olası görmediğini de sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com