Ukrayna ve Türkiye arasında tarifeli seferler 1 Temmuz sonrası başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 1 Haziran’da Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Taraflar, yakın gelecekte Ukrayna ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın geliştirilmesi için öncelikleri belirlediler ve epidemiyolojik durumun iyileştirilmesinden sonra gerçekleştirilecek üst düzey ikili ilişkileri belirlediler.

Ukrayna ve Türkiye Dışişleri Bakanları Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun Ukrayna ve Türkiye Dışişleri Bakanları düzeyindeki bir sonraki toplantısının Antalya’da yapılmasına karar verildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı, Türk tarafının sınırlarını yabancı turistlere açma ve bu yıl 1 Temmuz’dan itibaren Ukrayna ile düzenli yolcu trafiğine devam etme kararı hakkında bilgi verdi. Ayrıca Türkiye’nin yaz aylarında Ukrayna vatandaşlarının için gerekli tüm güvenli koşulları yaratacağından emin olduğunu belirtti.

Bakanlar, Avrupa Konseyi de dahil olmak üzere uluslararası örgütlerde işbirliği konularını görüştüler.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com