Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Ukraynalıları 11 ülkeye seyahat etmekten kaçınmaya çağırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, vatandaşları yeni koronavirüs Covid-19’dan etkilenen ülkelere seyahat etmekten kaçınmaya çağırdı.

Kuleba “Şu anda hala planlayan ya da daha önce planlamış olan, ancak henüz bir turizm gezisine çıkmamış olan tüm Ukrayna vatandaşlarına sesleniyorum. Dışişleri Bakanlığı sizi koronavirüsten etkilenen ülkelere seyahat etmekten kaçınmaya çağırıyor. Mısır, Tayland ve diğerleri.” dedi.

“Sevgili Ukraynalılar, biz sizi korumak ve size yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız, ama lütfen kendinizi riske atmaktan da kaçının.” diye ekledi.

Kuleba, Bakanlığın Ukraynalıları İtalya, Mısır, Türkiye, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, İspanya, Fransa, Yunanistan, Çin, Güney Kore ve Japonya‘ya yapılan geziler konusunda mümkün olduğunca temkinli olmaya çağırdığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, ülkelerin hükümetleri tarafından alınan kısıtlayıcı önlemler nedeniyle, Ukraynalıların gittikleri ülkelerde sorun yaşayabileceklerini kaydetti.

Bakan, “Size maksimum yardım sağlayacağız, lütfen konsolosluklarla iletişime geçin. Böyle bir durumun sonuçlarından kaçınabilmeniz için ilgili ülkelerin hükümetleriyle de çalışacağız.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com