Şmigal: Elektrikte işletmelerin ve halkın ihtiyacı yüzde 50-50 oranında karşılanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, Rusya'nın enerji tesislerini bombalaması nedeniyle elektrik ihracatını durdurdu

2 Aralık sabahı itibariyle elektrik üreticileri elektrik tüketiminin %83’ünü sağlıyor. Aynı zamanda, işletmelere ve halka yaklaşık olarak yarı yarıya bir kaynak sağlanmaktadır. Kritik altyapıya güç sağlamaya ise öncelik verilmektedir.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Denis Şmigal “Öncelik olarak kritik altyapı tesislerine güç sağlayan dağıtım sistemini yöneten tüm operatörlerin her bölgesi için tüketim limitleri belirlenmiştir. Diğer tüketicilerin – işletmeler ve konut sektörü – ihtiyaçları % 40-50 oranında karşılanmaktadır.” dedi.

100 bine yaklaşıyor: İşgalcilerin kayıpları başka bir “kırmızı çizgiyi” aşarak 90 bini geçti

Aynı zamanda, kesinti sürelerini kısaltmayı ve planlı programlara geçmeyi mümkün kılan güç sisteminin restorasyonunun devam ettiğini belirten Şmigal’a göre savaş sırasında “Ukrenergo” uzmanları 45 trafo merkezinde çalışma yaptı. Bu, tüm hasarlı tesislerin % 88’i. Ayrıca 87 yüksek gerilim hattından 52’si restore edildi. Bu ise onbinlerce kilometre demek.

Başbakan dünyanın birçok ülkesinin yardım sağladığını ve Ukrayna’ya yüzlerce trafo ve on binlerce jeneratör getirdiklerini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com