Ukrayna, İspanya’dan ilk Hawk hava savunma sistemlerini teslim aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, İspanya’nın ilk Hawk hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya teslim ettiğini söyledi. Buna ek olarak, daha da fazla Ukraynalı askerin İspanya’da eğitim alacağını belirtti.

Savunma Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre 2 Aralık’ta Reznikov, İspanyol meslektaşı Margarita Robles ile Odessa’da bir araya geldi.

Ukraynalı bakan, “Ukrayna savaşlarında şehit olan ve askerlerimizi hastanede ziyaret eden kahramanların anısını onurlandırdık. İspanya Ukrayna’yı destekliyor: insani ve güvenlik yardımı devam edecek.” dedi.

Karadeniz’deki Rus gemileri Ukrayna’ya saldırmak için istihbarat topluyor

Daha fazla Ukraynalı askerin İspanya’da eğitim alacağını da sözlerine ekleyen Reznikov ayrıca İspanya’nın, Ukrayna’ya ilk Hawk sistemlerini çoktan sağladığına değindi.

İspanya’nın Ukrayna’ya dört Hawk sistemi devredeceği, Rammstein formatındaki altıncı toplantıdan sonra belli olmuştu.

29 Kasım’da da İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albarez, jeneratörlerin yanı sıra Ukrayna’ya ek hava savunma sistemlerinin transferini doğrulamıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com