Ukrayna’nın 24 Şubat’tan bu yana 13 bine yakın askeri öldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'nın 24 Şubat'tan bu yana 13 bine yakın askeri öldü

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mikhail Podolyak’a göre Ukrayna ordusunun “yaralanmalar sebebiyle daha fazla zayiatı var”.

24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’da 13.000 kadar asker öldü .

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mikhail Podolyak, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Ukrayna ordusunun kayıplarının 100 bin asker olduğu yönündeki sözlerini yorumladığı konuşmasında “durum açık, bu videoyu bu yüzden sildiler, bu sayıları kaldırdılar.” dedi.

Podolyak, “Genelkurmay’da resmi tahminlerimiz var, Başkomutan’dan resmi tahminler var. O da 10 ila 12.5-13 bin ölü arasında değişiyor. Yani ölü sayısından açık şekilde bahsediyoruz.” diye vurguladı.

Ukrayna ordusunun “yaralanmalar nedeniyle daha fazla zayiatı” olduğunu belirten Podolyak sivil halk arasındaki kurbanların Von der Leyen’in bahsettiği 20 binden çok daha fazlasının olduğunu belirtti. Ona göre Rusya, özellikle işgal altındaki topraklarda sivil halkla savaş halinde, bu nedenle çok sayıda toplu cenaze töreni ve infaz bulunmaktadır.

Ursula von der Leyen’den Ukrayna’nın kayıplarına ilişkin açıklama

30 Kasım’da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin “ölüm, yıkım ve tarifsiz acılar getirdiğini” vurguladı. Aynı zamanda, “Ukrayna’da 20.000’den fazla sivil ve 100.000 askeri personelin öldüğünü” kaydetmişti. Daha sonra Avrupa Komisyonu hata yaptıklarını kabul ederek bu bilgiyi kaldırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com