Türkiye, Batı’nın Ukrayna’yı Rusya ile müzakere masasına oturtmasını istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, Batı'nın Ukrayna'yı Rusya ile müzakere masasına oturtmasını istiyor

Türkiye, bazı Batılı ülkelerin Ukrayna krizini çözmekle ilgilenmediğini ve Ukrayna’yı Rusya ile müzakere masasına oturması için ikna etmeleri gerektiğine inanıyor.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında “Savaşın sürdürülmesinden yana olan bazı müttefiklerimizi Ukrayna’yı Rusya ile müzakere masasına oturtmaya ikna etmek gerekiyor” dedi.

Emine Erdoğan, Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen yetim çocuklarla buluştu

Çavuşoğlu, bunu şimdi yapmanın Ukrayna ve Rusya Federasyonu temsilcilerinin Antalya ve İstanbul’da bir araya geldiği Mart ayında olduğundan daha zor olacağını kabul ettiğini belirterek “Bugün daha zor olacak çünkü yeni şartlar oluştu. Rusya kendi şartlarını ortaya koyacak, Ukrayna kabul etmeyecek ama Türkiye çözüm için çabalarını sürdürecek.” dedi.

Savaşın diplomasi yoluyla sona erdirilebileceğini belirten Türk Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin çözüm konusunda pragmatik bir tavır aldığını ve bunun somut sonuçlar getirdiğini de sözlerine ekleyerek “Umarım bahara kadar müzakere koşullarının düzenlenmesi konusunda daha net bir tablomuz olur. Çabalarımızı bu yönde sürdüreceğiz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com