Parlamentoya göre Ukrayna’nın kayıtdışı ekonomisi GSYİH’nın yarısı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada’nın finans komitesi başkanı Daniel Getmantsev, Ukrayna’daki kayıtdışı ekonominin hacminin GSYİH’nın yarısı olduğuna inanıyor.

kayıtdışı ekonomi

Ukrinform ile yaptığı röportajda bu konuyu dile getiren Daniel GetmantsevKayıtdışı ekonominin hacminin GSYİH’nın yarısı olduğuna inanıyorum. Örneğin 2020’de GSYİH 4.5 trilyondu. İkiye bölün ve gölge ekonominin yaklaşık miktarını elde edin. “kayıtdışı” rakamların istatistiği yapılamayacağı için kimse kesin rakamı söyleyemez, o nedenle hiçbir araştırma güvenilir olamaz.” dedi.

Kaçakçılık meselesinin ve kayıtdışı ekonominin çapının ulusal güvenliğe doğrudan bir tehdit olduğunu vurgulayan Getmantsev, ekonomiyi kayıtdışından çıkartmak için ilk aşamada gerekli tüm eylemlerin şimdiden kabul edildiğini söyledi. Özellikle, mali izleme, malileştirme, banka bölünmesi, gümrükten genel geçiş, denizaşırı yasalar hakkındaki kanunun yenilenmesi olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com