Ignat: Ukrayna ek hava savunma sistemleri IRIS, Patriot ve Hawk alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedariki için NATO onayı gerekmiyor

Ukrayna birliklerine IRIS-T, Patriot ve Hawk kompleksleri gibi ek Batı tarzı hava savunma sistemleri verilecek. Bu askeri yardım, Ramstein Temas Grubu bünyesinde Almanya ve Fransa arasında oluşturulan koalisyonun faaliyetlerinin bir sonucu olacaktır.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözcüsü Albay Yuri Ignat bir teleton sırasında Ukraynalı askerlerin özellikle düşman Şahed insansız hava araçlarıyla mücadele araçlarına ihtiyacı olduğunu da söyledi.

Albay, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Güney Hava Komutanlığı ile sorumluluk alanının ek hava savunma sistemleriyle güçlendirilmesini tartıştıkları toplantıya dikkat çekti. Devlet başkanının bu yöndeki ziyaretinin ardından Ukraynalı askerler, düşman “Şahedlerin” saldırısını başarıyla püskürttü.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ignat ayrıca, Almanya ve Fransa liderliğindeki Batı koalisyonundan gelen sinyallerin, Ukrayna bölgelerini güçlendirecek ek hava savunma sistemi tedariki konusunda iyimserlik uyandırdığını da sözlerine ekledi.

Ignat, “Bu bize hâlâ ek araçlarla yardım edileceğine dair iyimserlik veriyor. Bunlar IRIS, Patriot kompleksleri, ayrıca Hawk kompleksleri ve Almanya, Fransa ve diğer ülkeler tarafından vaat edilen diğer tüm ek komplekslerdir” dedi.

Bu arada albay, Ukrayna’nın daha fazla Batı ekipmanına ihtiyacı olduğuna inanıyor. Ona göre Rus Şahed İHA’larına karşı silahlar, bu araçlarla saldırıların yoğunlaşması sebebiyle de çok faydalı olacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com