AB ülkeleri, Ukrayna’ya 50 milyar avroluk mali yardım paketi üzerinde anlaşmaya vardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: Ukrayna'nın AB üyeliği Türkiye'nin bloğa katılmasını engelleyecek

AB ülkeleri, Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’ya önümüzdeki dört yıl içinde 50 milyar avroluk kredi ve hibe sağlanması yönündeki önerisi üzerinde anlaşmaya vardı.

Sky News’in haberine göre bu, Avrupa Bütçe Komiseri Johannes Hahn tarafından belirtildi.

Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’ya önümüzdeki dört yıl içinde 50 milyar avro kredi ve hibe sağlama önerisine hiçbir AB ülkesi tarafından itiraz edilmediğini kaydeden Hahn “Merkezi kısım Ukrayna’ya verilen destektir. Brifing sırasında, hacim açısından bile buna kimse itiraz etmiyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Avrupa Komisyonu’nun, AB ülkelerinin çoğunluğu Ukrayna’ya ayrılan ortak bütçeye ek fon sağlamasını önermesinin ardından AB hükümetleri, 27 ülkeden oluşan bloğun uzun vadeli bütçesini revize etme konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Ayrıca Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna topraklarını işgal etmesinden sonra 11 yaptırım paketini uygulamaya koydu.

Kısıtlamalar arasında özellikle silah üretiminde kullanılabilecek malların Rusya Federasyonu’na ihracatının yasaklanması yer alıyordu. Yaptırım listelerinde Ukrayna’nın işgalinden sorumlu olan ve savaşın sürdürülmesine yardımcı olan gerçek ve tüzel kişiler de yer aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com