Ukrayna’nın en iyi şehirleri seçildi. Sonuçlar sürpriz.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyolojik araştırmalar grubu Rating tarafından yapılan bir araştırmada Ukrayna sakinleri ülkedeki en iyi şehir olarak Jitomir’i seçti.

Rbc.ua’nın verdiği haberinde, Jitomir’in ardından, Ivano-Frankivsk ikinci ve Vinnitsa üçüncü sırada oldu. Bu şehirleri Ukraynalılar fırsatlar ve özgürlükler açısından en iyisi olarak belirledi.

Kentler, düşüncelerini özgürce ifade etme, şehrin tüm bölgelerinde zorluk çekmeden hareket etme, şehirdeki karar alma sürecine katılma, serbest zamanlarını çeşitli şekillerde geçirme, iyi bir eğitim alma, kendi kendini gerçekleştirme ve girişimcilik faaliyetlerinde bulunma, yeterli maaşlar, iş olanakları ve ruhsal ihtiyaçlar şeklinde 9 parametreye göre değerlendirildi.

Endeks değeri 1 (korkunç) ile 5 (mükemmel) arasındadır.

Bu sonuçlar, 6 Eylül – 10 Ekim tarihleri arasında Ukrayna’nın 24 bölge merkezinde 19,200 katılımcı ile gerçekleştirilen anketten sonra ortaya çıktı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com