EIB: Ukrayna’da yatırım için en cazip endüstriler gıda ve bilişim

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Ukrayna’da yatırım için en cazip sektörleri seçti.

Фото: blog.bolt.eu

Ukrayna’daki Avrupa Yatırım Bankası’nın başkanı Jean-Eric De Zagon, gıda ve bilişim sektörlerini Ukrayna’da yatırım için en cazip alan olarak nitelendirdi.

“Günaydın Avrupa, Ukrayna” programında konuşan De Zagon Ukrayna’da pek çok gelecek vaat eden sektör olduğunu belirttti. Özellikle Ukrayna toprağının, gıda endüstrisinin gelişmesi için en önemli ön koşula sahip olduğunu belirterek “dünyanın en iyilerinden biri, hatta en iyilerinden biridir” dedi.

De Zagon, “Ancak Ukrayna için örneğin sadece tahılla değil, daha karmaşık şeylere geçmenizin önemli olduğunu düşünüyorum. Organik ürünler olabileceğini düşünüyorum.” diyerek “Her şeye sahipsin: güneş var, su var ve toprak var. Yani bana öyle geliyor ki organik, çevre dostu ürünlere yönelebilirsin. Çok para varsa, bu yönü düşünürdüm.” dedi.

Ayrıca EIB temsilcisi, bilişim sektörünün “çok güçlü” olduğunu ve yatırımcıların da buna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

“Yeşil ekonomiden” bahsetti ve Avrupa Yatırım Bankası’nın bu yönde gelişmeler için Ukrayna hükümetine yardım etmeye hazır olduğunu ve hükümetten güçlü bir destek hissettiğini açıkladı.

Avrupa Yatırım Bankası’nın Ukrayna’ya 2007 yılından bu yana, 1 milyarı 2020 yılında olmak üzere8 milyar euro yatırım yaptığı bilinmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com