Ukrayna dünyanın inovatif ekonomileri arasında 56. sıraya düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bloomberg ajansının dünyadaki inovatif / yenilikçi ekonomiler 2020 yılı sıralamasında 3 sıra düşerek 48.24 toplam skor ile 56. sırada yer aldı.

Aynı analizde Türkiye ise 53.84 toplam skor ile 35. sırada kendine yer buldu.

Böylece Ukrayna sıralamadaki yerini kaybetmeye devam ediyor. Ukrayna 2018’in başında 42. sırada; 2019’un başında ise 53’üncü sıradaydı.

Türkiye ise 2019 başında bulunduğu 33. sıradan 35. sıraya düşmüştür.

2020 için Bloomberg sıralamasında, Almanya ilk sırada yer aldı ve Güney Kore‘nin 6 senedir bulunduğu birinciliği ele geçirdi. Singapur sıralamada üçüncü oldu.

Japonya geçen yılın aynı dönemine göre üç sıra aşağı düşerek 12. sıraya geriledi. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin, bir sıra yükselerek 15. oldu.

Bloomberg Yıllık İnovasyon Endeksi, sekiz yıldır araştırma ve geliştirme maliyetleri, üretim kapasitesi ve yüksek teknolojili kamu şirketlerinin yoğunlaşması gibi yedi gösterge kullanarak analiz ediliyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com