Kiev polisi yasadışı genelev işleten bir grubu gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cinsel hizmet sağlamak için yaklaşık elli fahişeyi işe alan bir grup, Kiev polisi tarafından ifşa edildi.

Kiev emniyeti iletişim departmanı tarafından bildirildiğine göre Kiev’de kolluk kuvvetleri, yasadışı cinsel hizmet sunma işi düzenleyen bir grubu ifşa etti. Yayınlanan mesajda “Samimi hizmetler sunan organizasyon bir kadın tarafından kuruldu. İki yönetici ve bir şoför ise bu konuda kendisine yardımcı oldu. Suç ortakları, cinsel hizmetler sağlamak için yaklaşık 50 fahişeyi işe aldı. Müfettişler, suçluların eylemlerini pezevenklik olarak nitelendirdi. Yedi yıl hapis istemiyle yargılanacaklar” ifadesi yer aldı.

Kolluk kuvvetleri, grubun dört kişiden oluştuğunu tespit ederken, 42 yaşındaki organizatörün, Kiev’in merkezinde fahişelerin samimi hizmetler sunması için daireler kiraladı.

Grubun internete reklam vermekten sorumlu olan iki yöneticisi ise kendisine yardım etti. Para karşılığında cinsel hizmet sunmak isteyen kadınlarla sözde “seçmeler” ve röportajlar yaptılar. Bir güvenlik şoförü de, fahişelere müşterilerine kadar eşlik ediyordu.

Polisin ortaya çıkardığına göre, cinsel hizmetlerin sağlanması için suç ortakları, gelirin yarı yarıya paylaşıldığı işleri için saatte 1,000-5,000 UAH karşılığı kazanç vaadiyle yaklaşık elli kadınla anlaşma yaptığı tespit edildi.

Peçersk Emniyet Müdürlüğü Araştırma Dairesi, cezai kovuşturma başlattı. Ukrayna ceza kanununun (Pezevenklik veya bir kişinin fuhuşa karışması) maddesi uyarınca kişilerin yedi yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.  

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com