Stepanov: Ukrayna salgının 3. dalgasından çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov , Ukrayna’nın COVID-19’un üçüncü dalgasından çıktığını söyledi.

Facebook sayfasında bir açıklama yapan Stepanov “Son olarak salgının üçüncü dalgasından çıktığımızı söyleyebilirim. Yarından itibaren Ukrayna’da kırmızı seviyede salgın tehlikesi olan tek bir bölge olmayacak” diye yazdı.

Bakan, COVID-19’un üçüncü dalgasının ilk ikisine karşı daha fazla can kaybına sebep olduğunu vurgulayarak, bu dönemde sağlık sisteminin zorlanarak çalıştığını, tıbbi kurumlarda yeterli oksijen desteği bulunmadığını vurgulayarak “Mart sonu ve Nisan başı zirvede idi. Tıbbi kurunlara oksijen temin eden Lviv kimya fabrikasındaki kapasite yetmedi ve bir noktada bazı üretim hatları da durdu. Ancak, sonrasında yeniden çalışır hale getirildi. Hastaneleri oksijensiz bırakmadık. Örneğin, pandemiden önce Kiev’deki şehir hastanelerinden biri ayda üç ton oksijene ihtiyaç duyarken, üçüncü dalga sırasında bu rakam günde 5.5 ton oldu.” dedi.

Bakan aynı zamanda, anti-salgın önlemlere daha fazla uyulması gerektiğini de hatırlattı.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com