Odessa’da mezarlıkta bulduğu votkayı su diye içen çocuk zehirleniyordu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altı yaşında bir çocuk, mezar taşları yanında bulduğu votkayı içti. Sonrasında rahatsızlanarak sokakta yere yığıldı.

Фото: city-izyum.pp.ua

Odessa bölge polisi basın servisinden iletildiğine göre Odessa’nın Dalnitsky bölgesine bağlı köyleri birinde, mezarlıkta bulduğu votkayı içen altı yaşındaki bir çocuk bulunarak hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar sokakta bulunup getirilen çocuğu polise bildirdi. Olayın sebepleri açıklığa kavuştururken, kolluk kuvvetleri, çocuk ve arkadaşlarının tatlı toplamak için mezarlığa gittiğini ve mezar taşlarından birinde içtiği bir bardak votka bulduğunu tespit etti.

Odessa bölgesinde yayınlanan kimi yerel yayınlarda çocuğun yaklaşık beş bardak votka içtiği de belirtilmiştir ama resmi bilgi değildir.

Not: Paskalya’dan 1 hafta sonra Ukraynalılar mezarlık ziyareti yaparlar ve bu esnada sevdiklerinin mezarı başında birşeyler yiyerek votka içerler. Sonrasında ise mezarın yakınına şeker, çikolata ve bazı yiyecekler bırakırlar. Çocuklar ise bu şekerleri vs toplamak için mezarlığa gitmişler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com