Yetkililer hesapladı. Ukrayna’da en çok parayı Türk turist harcıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Turizm Bakanı Oleg Nemçinov tarafından yayınlanan verilere göre geçtiğimiz yıl Ukrayna’ya 13.6 milyon turist geldi. En çok parayı harcayan turistler ise sırasıyla Türkler, Amerikalılar ve Almanlar.

Kiev Andrevski

Yabancı turistler içerisinde kişi başı en yüksek harcamayı Türkler yapıyor: Ukrayna’da kaldıkları gün başına 115 € harcarken, Amerikalılar 95 € ve Almanlar 94 € harcamaktadır. Karşılaştırma için, Ukraynalı turistler Ukrayna içerisindeki seyahatlerinde sadece 30 € harcamaktadır.

Ukrayna’nın başlıca turistik yerleri ise Kiev, Odessa ve Lviv’dir. Nemçinov ayrıca , koronavirüsün yayılması bağlamında yabancı turistlerin gelişine çok fazla güvenilmemesi gerektiğini söyledi, bu nedenle yetkililer iç turizmi geliştirmek zorunda kalacaklar. Ve Ukraynalıların da yurtdışına seyahat etmeleri artık çok kolay olmayacak.

Nemçinov “Turizmin gelişmesi artık hükümet için stratejik öneme sahip, bu yakın zamanda oluşturulan ajansın önceliği olacak (Turizm Kalkınma Ajansı) Vatandaşlarımızın ne zaman yurtdışına güvenli bir şekilde seyahat edebilecekleri bilinmemektedir, ancak muhtemelen zorunlu gözlem altında geri döneceklerini açıkça anlamalıdırlar.” dedi .

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com