Odessa’da mülklerini ele geçirmek için kaçırdıkları yabancılara işkence yaptılar (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Saldırganlar, kurbanlarını Odessa’nın seçkin semtlerinde bulunan altı daire ile 600 bin euro parayı kendilerine teslim etmeye zorladı. 2 ay işkence gören yabancılar Odessa polisi tarafından kurtarıldı.

Bölgesel polis basın servisi tarafından verilen bilgiye göre Odessa bölgesinde polis, birkaç ay önce para ve emlaklarını teslim etmeleri halinde serbest bırakılacakları belirtilerek kaçırılan ve işkence gören iki Yunan vatandaşını özel bir operasyon sonucunda kurtardı.

Bir Yunan vatandaşı ve yeğeninin kaçırılmasının ardından saldırganların para ve mülkün kendilerine devredilmesini talep ettiği kaydedildi. İki ay süren yasadışı hapis, işkence, ölüm tehditleri ve psikolojik baskının ardından zanlılar, Odessa’nın seçkin semtlerinde bulunan altı daire ve 600 bin euro parayı ele geçirdi.

55 ve 27 yaşındaki Yunan vatandaşı iki erkek kaçırıldı. Kolluk kuvvetleri, saldırganların mağdurlara iki ay boyunca özellikle demir ile işkence yaptığını, onları ateşli silahlarla tehdit ettiğini ve fiziksel ve psikolojik baskı uyguladığını tespit etti.

Polis halihazırda iki şüpheliyi gözaltına aldı, ancak soruşturma çalışmaları devam etmekte olup, olaya karışanların tamamı tespit ediliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com