ABD, Moskova’da terör saldırısı hazırlığı konusunda Rusya’yı yazılı olarak uyardığını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD, Moskova'da terör saldırısı hazırlığı konusunda Rusya'yı yazılı olarak uyardığını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya’ya Moskova yakınlarında terör saldırısı hazırlıkları olasılığı konusunda uyarıda bulunan bir mektup gönderdiğini söyledi.

The Guardian haberinde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, terör saldırısına ilişkin uyarının yazılı olarak gönderildiğini söyledi.

Rusya’nın Crocus City konser salonuna düzenlenen saldırıda Ukrayna’nın parmağı olduğuna ilişkin iddiasının “saçmalık” olduğunu belirtti. Sonuçta terör saldırısının sorumluluğunun “yalnızca İŞİD’e ait olduğu” açıktır.

Moskova yakınlarında terör saldırısı

22 Mart’ta Moskova’daki Crocus City konser salonuna kimliği belirsiz kişiler silahlı baskın yapmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Teröristler Rusları toplu halde vurarak kaçmayı imkansız hale getirmek için çıkışları ateşe verdi.

Daha sonra Rusya Federasyonu’nda Tacikistan vatandaşları tutuklandı ve terör saldırısıyla suçlandı. Rus diktatör Vladimir Putin, şüphelilerin Bryansk bölgesi üzerinden Ukrayna’ya kaçmaya çalıştıklarının iddia edildiğini belirtti.

Moskova Basmanny Mahkemesi saldırıyla ilgili dört şüpheliyi tutukladı. Terör saldırısı düzenlediklerini itiraf ettikleri iddia edildi. Adamlar mahkemeye işkence edilmiş olarak getirildi, içlerinden biri sedyedeydi.

Terörist saldırının sorumluluğunu İŞİD üstlendi. ABD ve diğer bazı Batılı ülkeler, IŞİD’in katılımına ilişkin bilgilerin varlığını doğruladı ve Ukrayna’nın saldırıya katılımını reddetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını bu terör saldırısıyla meşrulaştırmaya çalıştığına inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com