Günde üç bin yeni hasta: Zelenskiy, Ukrayna’da ikinci COVID-19 dalgasını duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, günde 3 bin üzerinde Ukraynalı’nın koronavirüs enfeksiyonuna yakalanması ile mevcut istatistiklerin Ukrayna’daki ikinci COVID-19 dalgası anlamına geldiğine inanıyor.

Zelenskiy, Ukrayna'da ikinci COVID-19 dalgasını duyurdu

Ukrinform ajansının verdiği haberde, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Chaputova ile Bratislava’da düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy “İlk dalgada 40 milyon Ukrayna vatandaşı içerisinde günde 100 ila 300 kişi olarak hastalandık. Bugün günde 3 bin hastamız var. Ne yazık ki, bu Ukrayna’daki ikinci dalga” dedi.

Yabancıların Ukrayna’ya girişini yasaklama kararının da doğru olduğunu belirten Zelenskiy “Hem Ukraynalıları hem de Ukrayna’ya gelen diğer ülkelerden vatandaşları riske atamayız. Bu nedenle, bu durum istikrar kazandığında Ukrayna’da sınırlar açılacaktır.” diye vurguladı.

25 Eylül itibariyle, Ukrayna’da son günde 3,565 laboratuvar onaylı yeni koronavirüs vakası görüldü. Toplam vaka sayısı 191,671 oldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com