Ukrayna’nın Ankara büyükelçisi Andriy Sibiga yılın büyükelçisi oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Türkiye’deki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Andriy Sibiga, Türkiye’de yılın büyükelçisi seçildi.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, Ödül töreni Buhara Medya tarafından düzenlendi.

Ukrayna diplomatik misyonu başkanı ödül törenindeki konuşmasında “Bugün bu ödülü almak benim için büyük bir onur ve mutluluk. Ukrayna ile Türkiye arasında stratejik ilişkilerin önemini gösteren bir sembol, Ukrayna-Türkiye arasındaki ikili ilişkileri geliştirme ve güçlendirme konusundaki Ukrayna-Türkiye ortak çabalarının bir kabulü.” dedi.

Sibiga konuşmasında “Ukrayna’da daha fazla Türkiye, Türkiye’de daha fazla Ukrayna” sloganıyla çok büyük başarılar elde ettiklerinin altını çizdi.

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andriy Sibiga, Ukrayna ve Ukrayna kültürünün Türkiye Cumhuriyeti’ndeki aktif temsili ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine kişisel katkısı nedeniyle onur ödülü aldı.

Ukrayna Büyükelçiliği ise “Buhara Medya tarafından Yılın Büyükelçisi olarak tanınan Büyükelçimiz Andriy Sibiga ile gurur duyuyoruz. Bu ödül Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin önemini ve Ukrayna-Türk diplomatik ekiplerinin önemli çalışmalarının bir sonucu. Tebrikler” dedi.

Buhara Medya Grup ödülleri siyasetten sanata çeşitli alanlarda en aktif ve başarılı temsilcilere 10 yıldır verilmektedir. Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andriy Sibiga bu yıl törende onurlandırılan iki yabancıdan biri oldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com