İtalya, Ukrayna’ya hava savunma sistemleri tedarik etmeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 
Fotoğraf: Vikipedi

Reuters, son seçimler sonucunda iktidara gelen iktidar koalisyonunun ismi açıklanmayan bir temsilcisine atıfta bulunarak İtalyan hükümetinin, Ukrayna için hava savunma sistemlerini de içerecek yeni bir askeri yardım paketi hazırladığını bildirdi.

Reuters Roma’nın Ukrayna’ya çeşitli hava savunma sistemleri, özellikle orta menzilli Fransız-İtalyan SAMP/T ve İtalyan Aspide ile Stinger taşınabilir uçaksavar füze sistemleri sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Bununla birlikte İtalya’nın sunabileceği silahların miktarı ve bunların teslim şartları hakkında bilgi verilmedi.

Ayrıca, bir gün önce, İtalya’nın yeni Savunma Bakanı Guido Crozetto’nun ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefonda konuştuğunu ve Rusya’nın işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna’yı destekleme sözü verdiğini de belirtmek gerekir.

İtalya, Mario Draghi’nin hükümeti döneminde Ukrayna’ya ilk silah tedarikini Şubat ayı sonunda onayladı. Georgia Maloney liderliğindeki sağcı partilerden oluşan yeni koalisyon hükümeti şu anda altıncı askeri yardım paketini hazırlıyor.

İtalya, Ukrayna’ya aktarılan askeri yardım hakkında resmi bir açıklama yapmasa da, bir hafta önce kitle iletişim araçları , önceki Draghi hükümetinin kararına dayanarak yaklaşık 20-30 adet M109L kundağı motorlu obüs ve iki adet M270 MLRS paletli füze sistemini transfer ettiğini bildirmişti. Altı adet Alman yapımı 155 mm PzH2000 kundağı motorlu topun da yakında Ukrayna’ya teslim edileceği kaydedildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com