Pentagon: Rusya’nın, Ukrayna’da 100 binden fazla askeri safdışı kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon: Rusya'nın, Ukrayna'da 100 binden fazla askeri safdışı kaldı

ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley, Pentagon’un tahminlerine göre Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki çatışmalar sonucunda 100 binden fazla askerini kaybettiği ve ağır yaralandığını söyledi.

Reuters tarafından bildirildiğine göre Millet, Ukrayna’daki savaşı Birinci Dünya Savaşı ile karşılaştırdı ve ilk durumda, çatışmanın başlangıcında müzakere etmeyi reddetmenin daha fazla insan kaybına ve zayiata yol açtığını söyledi.

Reznikov: NASAMS ve Aspide hava savunma sistemleri Ukrayna’ya geldi

General, gazetecilerin sorularına yanıt olarak, “Yani müzakere fırsatı olduğunda, barışı elde edebileceğinizde… anı yakalayın” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nın tahminlerine göre 9 Kasım sabahı itibariyle Ukrayna’da 77 bin 950 Rus askerinin saf dışı bırakıldı.

Aynı zamanda, Ukrayna ile mevcut Rusya Federasyonu Başkanı Putin arasındaki müzakerelerin imkansızlığı, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin kararnamesi ile belirlendi. Ancak, Rusya’daki iktidar değişikliğinden sonra bu tür müzakerelere izin verilmektedir.

Milley ayrıca Rusya’nın Herson’dan askerlerini çektiğine dair bazı işaretler olduğunu, ancak bunun zaman alabileceğini söylüyor.

Buna karşılık Zelenskiy, cephedeki son haberlerle ilgili itidal çağrısı yaparak, Rus ordusunun direniş olmadan hiçbir yere gitmediğini, bu nedenle Ukrayna birliklerinin ilerleyişinin dikkatli ve yavaş olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com