Kiev’de Real Madrid Futbol Okulu açıldı. Roberto Carlos da açılıştaydı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Roberto Carlos ve Luis Figo’nun da katıldığı Kiev’deki Real Madrid futbol okulunun açılışına Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko eşlik etti.

Etkinliğe dünyaca ünlü futbolcularun da dahil olduğu Real Madrid Vakfı temsilcileri katıldı. Brezilyalı Roberto Carlos, Portekizli Luis Figo, Kolombiyalı Edwin Kongo ve İspanyol forvet Jose Emilio Amavisca açılıştaydı. Yeni eğitim alanlarının açılması sonrasında okulun öğrencileri ile ünlü futbolcular maç yaptı.

Dahili, uluslararası ve renkli: Ukrayna’da hangi aşı sertifikaları var?

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko Real Madrid temsilcilerine ve Vakfın Ukraynalı ortaklarına, şehir için önemli sosyal ve spor projelerinin geliştirilmesinden dolayı teşekkür etti.

Yıllardır aranan Bulgar uyuşturucu baronu Ukrayna’da gözaltına alındı (video)

Toplamda, Real Madrid Vakfı okulları halihazırda Ukrayna’nın dört bölgesinde 12 yerde temsil edilmektedir. Sosyal açıdan hassas ailelerden (yetimler, öksüzler, çok çocuklu anneler, bekar anneler, terörle mücadele operasyonu katılımcılarının çocukları) 800’den fazla çocuk burada tamamen ücretsiz olarak eğitim görmekte ve yiyecek, spor malzemeleri ve okul kıyafetleri ve üniformalar bedelsiz sağlanmaktador. Okul öğrencileri, futbol ve basketbol eğitimlerine ek olarak, okul eğitimini derinleştirme ve yabancı dil öğrenme fırsatına da sahipler.

Real Madrid Vakfı, Real Madrid futol kulübünün sosyal aktivitelerini tüm dünyada uygulayan bir kuruluştur. Vakfın Ukrayna’daki okul ağı, Epicenter’ın desteğiyle Çocuklar için Sivil Merkez Merkez üssü tarafından geliştirilmektedir. Real ile stratejik ortaklık sayesinde, Ukrayna sosyal ve spor okulları ağı, Vakfın temsil edildiği 80 ülke arasında en büyüğü haline geldi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com