Zelenskiy: Stratejik şirketler Ukrayna’da kalmalı. Motor Sich’te gerekeni yaptık.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın yabancı iş ve yatırımları memnuniyetle karşıladığını, ancak stratejik işletmelerin devlet kontrolü altında kalması gerektiğini söyledi.

YES Brianstorming’de konuşan Zelenskiy “Çin yatırımlarının Ukrayna’ya girdiğini biliyorum, herhangi bir işletmenin Ukrayna’ya daha fazla girmesini, daha fazla yatırım yapmasını isterim, bu doğru. Ukrayna’nın son on yılda var olan stratejik işletmelerine gelince, bazıları hisse bazında bazı Çinli ortaklara devredildi, sonra Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin kararı ile durdurduk. Yani, stratejik girişimler Ukrayna’da olmalı. İşse iş ve güvenlikse güvenlik. Bu, Motor Sich girişimi vb. ile ilgilidir. Bu tür vakalarımız oldu.” dedi.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı, Ukrayna’nın Çin ile en büyük ticaret cirosuna sahip olduğuna dikkat çekerek Ukrayna ile Çin arasındaki ticaret cirosunun daha da yüksek olmasını istediğini kaydetti ve “Ukrayna iş dünyasının Çin’e daha fazla ihracat yapmasını istiyorum çünkü pazar büyük. Neden olmasın?” dedi.

AB’den gönderilen 58 araç ile ekipmanlar törenle Ukrayna polisine teslim edildi (video)

YES Beyin Fırtınası, Victor Pinchuk Vakfı ile ortaklaşa Yalta Avrupa Stratejisi (YES) için yeni bir format etkinliğidir. Toplantının konusu ise “COVID’den Sonra = Felaketten Önce mi? Hayatta Kalma Adımları” idi.

Ukrayna’nın AB’ye katılım sürecini kolaylaştıracak bir kamu kuruluşu olan Yalta Avrupa Stratejisi’nin yıllık toplantıları, 2004 yılından bu yana V. Pinchuk’un girişimiyle gerçekleştirilmektedir. YES toplantıları, Avrupa, Ukrayna ve tüm dünyanın gelişim yolları hakkında yeni fikirlerin ve görüşlerin tartışıldığı açık bir platform haline geldi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com