Zelenskiy, Kırımoğlu’na Ukrayna Kahramanı unvanını verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Kırım Tatarlarının lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na 80. doğum gününü kutlayarak kendisine Ukrayna Kahramanı unvanını verdi.

Zelenskiy açıklamasında “Onu tebrik ettim, Ukrayna’nın ve Kırım Tatar halkının özgürlüğünü koruduğu için teşekkür ettim ve kendisini Ukrayna Kahramanı unvanıyla onurlandırdım. Güçlü, değerli, cesur bir adam. Halkların iradesini korumaya adanmış bir ömür. Hepimizin dilediği şeyi diledim: Ukrayna için zafer ve devletimizin her parçası için özgürlük. Ve Kırım’ın kurtuluşunu daha da yakınlaştırmak için herşeyi yapıyoruz.” dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna devlet başkanıyla yaptığı toplantıda, şu anda Ukrayna’nın özgürlüğünü, toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını canları pahasına savunanlar askerlere verilen bu en yüksek ödülü almanın kendisi için bir onur olduğunu söyledi.

Kırımoğlu “Bu durumda bu ödül bana çok anlamlı geliyor. Aynı zamanda on yıldır işgal altında olan soydaşlarımız için de büyük bir manevi destek oluyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kırımoğlu ayrıca Kırım Tatarlarının haklarının korunmasına verdiği destekle yapılan tüm önemli çalışmalardan dolayı cumhurbaşkanına teşekkür ederek “Topraklarımızın son metrekaresi özgürleştirilmeden bu savaşın sona eremeyeceği yönündeki sözleriniz, özgürlüğümüze kavuşacağımıza dair güven telkin ediyor” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com