ISW: Ukrayna, işgal altındaki topraklarda ve Rusya’daki hedeflere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nden (ISW) uzmanlar, Ukrayna’nın Rus ordusuna, işgal altındaki Ukrayna topraklarında ve Rusya Federasyonu’ndaki diğer önemli hedeflere yönelik saldırıları yoğunlaştırdığını belirtiyor.

ISW raporuna göre Ukrayna, işgal altındaki toprakların arka bölgelerinde ve Rusya’da Rus askeri, lojistik ve diğer önemli tesislerine yönelik saldırıları yoğunlaştırıyor gibi görünüyor.

Ukrayna Askeri İstihbarat Ana Müdürlüğü 12 Kasım’da Ukraynalı partizanların 11 Kasım’da işgal altındaki Zaporoje bölgesindeki Melitopol’deki Rus askeri karargahına saldırarak en az üç FSB ve Rus Ulusal Muhafız subayını öldürdüğünü bildirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Analistler, 12 Kasım’daki GUR açıklamasının, kraynalı partizanların 8 Kasım’da sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin (“LPR”) “Halk Milisleri”nin eski başkanına yönelik saldırısının ardından geldiğini hatırlıyor; 9 Kasım’da işgal altındaki Skadovsk, Herson bölgesindeki Rus askeri üssü ve Kırım’daki Karadeniz Filosu tesislerine yönelik saldırılar; ayrıca 11 Kasım’da Rusya’da üç iç cephe ve gerilla saldırısı gerçekleştirildi.

Uzmanlar ayrıca Ukrayna birliklerinin 2023 yazından bu yana işgal altındaki Kırım’a yönelik bir saldırı yürüttüğünü belirtiyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com