Fedorov: Rus işgalciler Melitopol’den Kırım’a kaçıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus işgalciler, Zaporoje bölgesinde ele geçirilen Melitopol’dan işgal altındaki Kırım’a doğru kaçmaya başladılar. İşgalcilere ait askeri teçhizat konvoyları Çongar’daki kontrol noktasında kaydedildi.

Melitopol belediye başkanı Ivan Fedorov Telegram kanalında “İşgalciler Melitopol’dan geçici olarak işgal edilen Kırım’a doğru kaçıyorlar. Çongar’daki kontrol noktasında askeri teçhizat konvoyları tespit edildi. Bu zaten bekleniyordu: hızlı Ukrayna saldırısı onlara şans bırakmıyor.” diye yazdı.

Ukrayna’nın restorasyonu için 350 milyar dolar gerekli. En çok paraya ihtiyaç duyulan alanlar nelerdir?

Belediye başkanı işgalci askerlerin giderken çalmaya devam ettiklerini de bildirerek “dünyanın ikinci ordusu’nun askerleri şimdiden garajlara girip sivil arabaları çalıyorlar.” diye ekledi.

Daha önce, Rus işgalcilerin Melitopol’e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Novonikolivka köyünü, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli yönlerde başarılı karşı taarruzları karşısında aceleyle terk ettiği biliniyordu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com