Ukrayna’da 9 Ocak yas günü ilan edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 8 Ocak’ta Tahran’daki Ukrayna Uluslararası Havayolları yolcu uçağının düşmesi sonucu meydana gelen trajediyle bağlantılı olarak 9 Ocak tarihi yas günü ilan etmeye karar verdi.

Cumhurbaşkanı Ukrayna havayolu şirketinin uçağının düşmesi ile ilgili yapılan toplantı sonucuna göre buna dair bir kararname imzaladı.

“Ölenlerin anısını onurlandırmak için, Cumhurbaşkanı Ukrayna bayrağını devlet otoritelerinin, yerel yönetimlerin, devlet işletmelerinin, kurum ve kuruluşların binaları üzerinde yarıya indirmeye karar verdi” denildi.

İmzalanan belge ayrıca eğlence ve konser etkinliklerini iptal edilmesini, televizyon ve radyo programlarında uygun değişiklikler yapılmasını da gerektirir.

Son verilere göre, uçakta 167 yolcu ve 9 mürettebat olmak üzere 176 kişi vardı ve tamamı öldü. Bunlar arasında 11 Ukraynalı (iki yolcu ve dokuz mürettebat). Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı’na göre, ölenlerin 82’si İran vatandaşı, 63’ü Kanada, 10’u İsveç, 4’ü Afganistan ve 3’ü Almanya ve 3’ü İngiltere‘den.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com