Dokuz Avrupa ülkesi artık Ruslardan turist vizesi başvurusu bile almıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Dokuz Avrupa ülkesi artık Ruslardan turist vizesi başvurusu bile almıyor

Avrupa Birliği Konseyi’nin Rusya ile basitleştirilmiş vize rejimine ilişkin anlaşmayı tamamen feshetme kararı 12 Eylül 2022’de yürürlüğe girdi. Ardından 9 Avrupa ülkesi Rusya vatandaşlarından turistik vize için belge alımını durdurdu.

Letonya, Litvanya, Estonya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Danimarka, Belçika ve Hollanda artık Rusya vatandaşlarından turist vizesi için belge kabul etmemektedir.

iPhone 14: Hangi ülkelerde en ucuz ve en pahalı olarak satılmakta

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak tarafından Telegram kanalında yayınladığı mesajında “Sovok, naftalin kokusu, Ruslar bunu çok uzun zamandır istiyorlardı.” dedi.

Aynı zamanda Baltık ülkeleri ve Polonya , Rus turistlerin ülkelerine girişini kapatma kararı aldı. Bu nedenle, 19 Eylül’den itibaren Şengen vizesine sahip Rusya Federasyonu vatandaşları Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’ya giremeyecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com