Bild: Batı Ukrayna’ya 100’den az modern tank gönderirken, Rusya Federasyonu ayda 50 adet üretiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 fotoğraf t.me/V_Zelenskiy_official

Batılı ülkeler Ukrayna’ya 100’den daha az modern tank veriyor. Modern silahların eksikliği, Ukrayna ordusunun karşı saldırısının yavaş ilerlemesinin ana nedenlerinden biridir.

Alman Bild haberine göre Alman Savunma Bakanlığı’nın operasyonel personelinin eski başkanı, askeri uzman Nico LangeUkrayna ve ortakları çok iyimserdi, ben de öyleyim, itiraf etmeliyim. Devasa mayın tarlalarında atılımlar ve Rusya’nın hava üstünlüğü bunu çok zorlaştırıyor. Ukrayna’nın karşı saldırısı ilerliyor, ancak çok yavaş” dedi.

Yayının belirttiği gibi, genel olarak müttefikler Ukrayna ordusuna “100’den çok daha az” modern Batı muharebe tankı teslim etti. Öte yandan Rus silah sanayii tam kapasite çalışıyor ve cepheye ayda 50 tank gönderiyor. Toplamda, Rusların Ukrayna’da 1.000’den fazla tankı var.

Lange, “ZPT’ler ve tankların transferi için çok uzun uğraştığımız için, Rusların devasa mayın tarlaları ve savunma mevzileri kurmak için zamanları oldu” dedi.

Ancak Bild, Ukrayna’nın savaş alanındaki başarısızlığının başka açıklamaları olduğuna inanıyor. Bundeswehr’in bir iç belgesine göre, muharebe tugaylarının etkinliğini olumsuz etkileyen şey “Ukrayna harekat doktrini”.

Belgede “Birlikler bazen o kadar küçük birliklere bölünüyor ki, her birim bir şeyler yapıyor olsa da, ortak muharebe liderliğine dair hiçbir işaret yok. O zaman manevra unsurları kendi ivmelerini oluşturmak veya ateş üstünlüğü sağlamak için odaklanamıyor” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com