Kiev bir dizi patlamayla sarsıldı, 16 Rus füzesi imha edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

29 Aralık sabahı Rusya, Kiev ve banliyöleri de dahil olmak üzere bir dizi Ukrayna şehrine füze fırlattı. Kiev’de en az üç güçlü patlama duyuldu. 16 Rus füzesi imha edildi.

İlk olarak, yerel halk Kiev’de ve bölgede meydana gelen bir dizi patlama hakkında bilgilendirildi. Daha sonra bu bilgi resmi makamlar tarafından doğrulandı. Başkent belediye başkanı Vitaliy Klitschko, “Başkentte birkaç patlama” yazdı.

Sabah saatlerinde Kiev şehir devlet idaresi “Düşürülen roketin enkazı, Darnitskiy semtindeki özel bir binaya ve yakınlarda park edilmiş bir arabaya zarar verdi. Kurbanlarla ilgili bilgiler netleştiriliyor.” diye yazdı. Sonrasında 3 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mikhail Podolyak, Rusya’nın kritik altyapıyı yok etmek için bugün Ukrayna’ya 120’den fazla füze fırlattığını Twitter’da yazarak “29/12/22. “Kötü Rus barışı” tarafından kritik altyapıyı yok etmek ve sivilleri toplu halde öldürmek için Ukrayna’nın tamamına ateşlenen 120’den fazla füze… “Barışçılardan” bir sonraki önerileri bekliyoruz. “barışçıl çözüm”, “Rusya için güvenlik garantileri” ve istenmeyen provokasyonlar hakkında …” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com