Fedorov: Ukrayna, Rus insansız hava araçlarını vuracak saldırı uçağı geliştiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna yaklaşık 1,400 insansız hava aracı satın aldı ve Rusya tarafından saldırılar için kullanılan insansız hava araçlarını vurabilecek yeni savaş uçağı modelleri geliştirmeyi planlıyor.

Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov Associated Press ile yaptığı bir röportajda “İHA’larla ilgili durumun Şubat veya Mart’ta önemli ölçüde değişeceğini söyleyebilirim” dedi.

Ukrayna’nın, çoğu keşif için kullanılan yaklaşık 1,400 insansız hava aracı satın aldığını belirten Fedorov “İHA’larla aşağı yukarı donanımlı olduğumuza göre bir sonraki aşama, insansız hava araçlarıdır. Hem kamikaze insansız hava araçlarından hem de 3-10 km yükselerek hedefleri vuran insansız hava araçlarından bahsediyoruz. Ukrayna’da geliştirilmekte olan drone’lardan, insansız hava araçlarından bahsediyoruz. Her halükarda bu, teknoloji geliştirmenin bir sonraki aşaması olacak” dedi.

Eylül ayından bu yana Ukrayna hava savunması 420’den fazla füze ve 430 kamikaze uçağı düşürmüştü.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com