Danilov: Rusya Federasyonu 24 Şubat’ta büyük bir saldırı hazırlıyor, biz buna hazırız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yıldönümü olan 24 Şubat’ta toplu bir saldırı planladığını söyledi. Ona göre cephedeki durum yaz aylarında temelden değişecek.

Teleton yayınında konuşan Danilov, Ukrayna’nın saldırılara hazır olduğuna ve bu günle başa çıkacağına dair güvence vererek “Biz buna hazırız. Saldırıların ne demek olduğunu bir günde 115-120 roket “aldıktan” sonra anladığımızı düşünüyorum. Bugünü de atlatacağız. Evet zor olacak, hazırlanmamız gerekiyor. Ama olabildiğince sakin kalmalıyız. Her şeyin üstesinden geleceğimizi anlamalıyız” dedi.

Savunma Konseyi Sekreteri, yaz aylarında hem cephede genel olarak hem de belirli alanlarda tamamen farklı bir durum göreceğimizi kaydetti. Ukraynalı askerler güçlü ve birlik içindeyken, işgalcilerin neden savaştıklarına dair ne motivasyonları ne de açıklamaları var.

Danilov “Artık ‘yeni topraklar’ ibaresine sahipler. Her şeyden önce, bu ‘yeni’ değil, eski topraklarımız ve onları size vermeyeceğiz. İkincisi, göreceğiz. savaştan sonra kimin toprağı olacak, yine de bir kez daha vurguluyorum: Rusya Federasyonu şu anki haliyle parçalanacak, aksi takdirde sadece ülkemiz için değil tüm dünya için bir tehdit oluşturacaktır. Aklı olan bunu anlar” dedi.

24 Şubat’a kadar Rusya Federasyonu’nun planları

Rus lider Vladimir Putin, işgalin yıldönümünden önce ordusuna cephede en azından bir miktar başarı elde etmesini emretti. Mart ayına kadar işgalciler Donetsk ve Lugansk bölgelerinin idari sınırlarına girmelidir. Saldırı çoktan başladı.

Askeri uzman Jdanov, Putin’in cephedeki başarıları federal meclise bildirmek için 21-22 Şubat’a kadar sonuç elde etme görevini üstlendiğini belirtti. Bu tarihe kadar işgalciler çabalarını artıracak, 23-24 Şubat’ta ilk hedeflerine ulaşacak ve Mart’ta maksimum kapasiteye ulaşacak.

Rusya, aktif olarak yeni yönler arayarak yeni bir saldırı bölgesini genişletmeye çalışıyor. Ancak uzmanlara göre işgalcilerin Kiev, Sumi, harkov ve Çernigov’a gitmesi pek olası değil.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com