Kuleba: Ukrayna “L/DPR” liderleriyle asla pazarlık yapmayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, sözde “LPR” ve “DPR” liderleriyle doğrudan müzakerelerin imkansız olduğunu söyledi.

Dmitriy Kuleba

BBC News World yayınında konuşan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba bu tür müzakerelerin Ukrayna’nın asla geçemeyeceği kırmızı bir çizgi olduğunu belirterek “Hayır. Bu, aşmayacağımız kırmızı bir çizgi. Başkan bu konuda çok kararlı. Ukrayna’ya saldıranın Rusya olduğunu hepimiz biliyoruz. Çatışmayı çözmenin anahtarının Moskova’da olduğunu hepimiz biliyoruz ve bunu yapacağız, onların kuklalarıyla müzakere etmeyeceğiz.” dedi.

20 Nisan’da Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Putin’i “Ukrayna’nın Donbass’ında savaşın olduğu herhangi bir yerde” görüşmeye davet etmişti.

22 Nisan Perşembe günü de Putin, Moskova’da Zelenskiy ile görüşmeye hazır olduğunu, ancak Ukrayna’nın doğusunda savaşın sona ermesi meselesinin ancak Ukraynalı yetkililer ile “DPR ve LPR liderleri” arasındaki müzakerelerden sonra görüşülmesi gerektiğini söyledi.

DPR: Donetsk Halk Cumhuriyeti
LPR: Lugansk Halk Cumhuriyeti

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com