Rus füzeleri Ukrayna’nın Çernigov kentine vurdu: 18 kişi öldü, 78 kişi yaralandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernigov kentine düzenlenen Rus saldırısında en az 18 kişi hayatını kaybetti ve 78 kişi yaralandı. Yerel yetkililer, sosyal ve sivil altyapının hedef alındığını bildirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği yeni saldırıda can kayıpları yaşandı.

Ukrayna’nın kuzeyindeki Çernigov kentinin belediye başkan vekili, yaptığı açıklamada, Rus füze saldırısının sosyal ve sivil altyapıyı hedef aldığını söyledi.

Saldırıda en az 18 kişinin öldüğü 78 kişi de yaralandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bölge Valisi Vyacheslav Chaus, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Düşman neredeyse şehrin merkezine üç füze saldırısı düzenledi. Ölen siviller ve çok sayıda yaralı var. Kurtarma ekipleri şu anda çalışıyor” dedi.

Bölgenin idari merkezi, başkent Kiev’in yaklaşık 145 kilometre kuzeyinde yer alıyor ve savaş öncesi nüfusu yaklaşık 285 bin kişiydi.

Ayrıca Çernigov Belediye Başkanı Oleksandr Lomako, 18 Nisan Perşembe gününü, düşman füze saldırısı sonucu ölenler için Çernihiv’de bir günlük yas ilan edildiği belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com