SBU, Rusya’nın Bryansk bölgesinde uzun menzilli bir radarı vurdu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

SBU, Rusların Ukrayna silahlarını tespit etmesine yardımcı olan ve Ukrayna sınırına uçaksavar füzeleriyle saldıran bombardıman uçaklarını destekleyen modernize edilmiş “Nebo-U” kompleksini yok etti.

Radarın maliyeti 100 milyon dolar. Kaynaklara göre komplekse yedi adet uçak tipi kamikaze dron çarptı.

Aynı zamanda kaynaklar, Nebo-U kompleksinin artık çalışmadığını ve “muhtemelen bir kevgir haline geldiğini” doğruladı.

Bu radarın yokedilmesi sayesinde Rusların Ukrayna’nın kuzey sınırındaki hava hedeflerini tespit etme yeteneği azaldı. Rusların radar körlüğü, Ukrayna birliklerinin bu bölgede keşif yapmasına, insansız hava araçları fırlatmasına ve havacılığını daha iyi kullanmasına yardımcı olacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kaynaklar, bunun SBU’nun 13. Askeri Karşı İstihbarat Ana Müdürlüğü tarafından imha edilen ikinci Nebo-U kompleksi olduğunu söyledi. İlkini Rusya Federasyonu’nun Belgorod bölgesinde yok ettiler. Ayrıca yakın zamanda, geçici olarak işgal edilen Ukrayna Berdyansk yakınlarındaki Kasta-2E2 radar kompleksi de imha edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com