Norveç, en son silahlara sahip önemli sayıda F-16 vermeyi vaat ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO generali, Ukrayna'ya F-16 ve uzun menzilli füzelerin sağlanmasını destekliyor

Norveç Dışişleri Bakanı, savunma alanında tecrübesi olduğunu ve F-16’nın çok güçlü bir platform olduğunu bildiğini ve her şeyin aslında uçakların nasıl donatılacağına bağlı olduğunu söyledi.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Bart Eide, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile ortak bir brifingde “Ukrayna’nın saldırı potansiyelini güçlendirmesi, ileri cephe hatlarına saldırması gerektiğine inanıyorum ve güncellenmiş Norveç F-16’larını transfer edeceğimiz F-16 koalisyonuna katılmaktan çok mutlu olmamızın nedenlerinden biri de bu.” dedi.

Eide’ye göre Norveç, Danimarkalı ve Hollandalı meslektaşlarıyla birlikte Ukraynalı pilotları eğitiyor. “Ve belki de artık Ukrayna için çok önemli olan uzun menzilli saldırı yetenekleri bile olacak” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Uçak sayısıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Eide, Norveç’in şu anda Danimarka, Hollanda ve İngiltere ile iş birliği içinde olduğunu kaydederek “Orada önemli bir rakam olacak. Norveç’ten ne kadar gelecek diye sorduğunuz zaman, size tam rakamı söyleyemem çünkü bunların arasında güncellenmiş, daha iyi savaş şekline sahip uçaklar ve bazı uçaklar var.” dedi.

Norveç Dışişleri Bakanı, savunma alanında tecrübesi olduğunu ve F-16’nın çok güçlü bir platform olduğunu bildiğini ve her şeyin sadece onun nasıl donatılacağına bağlı olduğunu belirterek “Çünkü bu çok gelişmiş bir teknolojik platform ama asıl önemli olan platforma monte edilebilecek silah sistemi, yani bir sistem olarak bu da önemli bir katkı sağlayacak. Uçabilecek durumda olacaklar, en son silahlara sahip olacaklar” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com