Kyvistar ve Vodafone ağ paylaşımı konusunda anlaştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı mobil operatörler Kyivstar ve Vodafone, mobil ağlarının pasif ve aktif altyapısını paylaşmak için bir niyet mutabakatı imzaladı. Bu mutabakat, ağların inşasında tekrarlanmayı önleyecek ve kırsal alanlarda ve otoyollarda 4G’nin dağıtımını hızlandıracaktır.

akıllı telefon

Kyivstar basın servisi, bunun planlanan yatırım hacimlerini korurken Ukrayna’da LTE teknolojisi kapsamının hızlandırılmasını sağlayacağını belirtti.

Kyivstar Başkanı Aleksander Komarov “Şirketimiz bir kez daha tüm telekom piyasası için rekabet ortamını iyileştirmeyi amaçlayan bir girişim başlattı. Mobil ağlarda ortaklık ve işbirliği, mobil operatörlerin mega şehirler ve köyler arasındaki dijital uçurumun kapatılmasını hızlandırmasına ve pazar gelirlerindeki azalmaya rağmen yatırımların yerine getirilmesine olanak sağlayacak.” diyerek Vodafone ile olan anlaşmasını da vurguladı.

“Ukrayna’daki tüm mobil operatörlerin bu mutabakata katılmasını önerdik ve Ukrayna’dan Vodafone’un bu fikri desteklemesinden memnunuz. Mutabakat, karşılıklı olarak faydalı koşullarda yeni mobil teknolojiler geliştirmek isteyen tüm oyunculara açık.” diye ekledi.

İşbirliğinin, operatörlerin ağların inşasında tekrarlamaları ortadan kaldıracağına, bunun sonucunda az nüfuslu bölgelerdeki abonelere 4G / LTE hizmetlerine daha kolay erişim sağlanması konusunda adımlar atılacağı da kaydedildi.

Vodafone Ukrayna Genel Müdürü Olga Ustinova, operatörlerin yapıcı işbirliğinin mobil ağlardaki gelişimde medeni bir yaklaşıma tanıklık ettiğini belirtti.

“Ağ paylaşımı gibi bir araca dönersek, Vodafone ve Telecom Italia Group’un İtalya’da 4G ve 5G geliştirmede yaptığı gibi, yüksek hızlı internet ağlarının geliştirilmesinde Avrupalı meslektaşlarımızın en iyi uygulamalarından yararlanıyoruz” dedi.

Ustinova’ya göre, ağların ortak kullanımı yatırımları daha verimli hale getirecek ve nüfusu iki binden az olan küçük köylerde yüksek hızlı internetin ortaya çıkmasını hızlandıracak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com