ABD İstihbarat Komitesi toplantı sonrasında Ukrayna’ya acil yardım çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD İstihbarat Komitesi toplantı sonrasında Ukrayna'ya acil yardım çağrısında bulundu

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, Ukrayna’ya yönelik kritik askeri yardım ihtiyacı hakkında bilgi aldığı bir toplantı düzenledi.

Komitenin sosyal ağ hesabında yayınlanan mesajda şöyle denildi:

Ukrayna’ya derhal yardım sağlamalıyız. Bugünkü gizli toplantıda komitemiz, bu hafta Ukrayna’ya askeri yardım sağlamanın kritik ihtiyacı konusunda bilgilendirildi. Ukrayna’daki durum kritik olduğundan ABD, Putin’in saldırganlık savaşıyla derhal yüzleşmelidir.

Bildiri komite üyeleri Cumhuriyetçi Mike Turner ve Demokrat Jim Himes tarafından imzalandı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, daha önce Senato tarafından desteklenen Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yapılacak yardım tasarısını bölmek için önceki gün inisiyatif almıştı. Onun fikri, dört ayrı yasa tasarısından oluşan bir paket öngörüyor; bunların dördüncüsü, özellikle Ukrayna’ya kredi şeklinde yardım sağlanması ve dondurulmuş Rus varlıklarının kullanımına ilişkin hükümler de dahil olmak üzere, ABD’nin ulusal güvenlik önceliklerine ilişkin bir belge olmalıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com