Scholz, Taurus füzelerinin Ukrayna’ya tedarikine karşı çıktı: “Almanya’yı savaşa sürükleyebilir”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Scholz doğrudan Putin'e seslendi: "Bu savaşı durdurun ve askerleri Ukrayna'dan geri çekin."

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya uzun menzilli Taurus füzelerinin tedarikine bir kez daha karşı çıktı. Ona göre bu, ülkesini Rusya ile bir savaşa sokabilir.

RND haberine göre Scholz şu anda Taurus seyir füzelerinin Ukrayna’ya teslim edilmesini reddediyor. Bunu, Almanya’nın savaşa dahil olma riskiyle meşrulaştırıyor ve tartışmadaki “denge eksikliğinden” çok rahatsız. Başbakanı eleştirenler ise hâlâ pozisyonlarında ısrar ediyorlar.

Taurus füzelerinin çok uzun menzilli silahlar olduğunu ve “İngiliz ve Fransızların hedefleri kontrol etme konusunda yaptıkları Almanya’da yapılamayacağını” belirten Şansölye, “Bu sistemle ilgilenen herkes bunu biliyor” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Scholz, “şu anda gerçekten ihtiyaç duyulan şey ile Taurus ile ilgili tartışma arasındaki denge eksikliğinden çok rahatsız olduğunu” söyleyerek “Ukrayna’nın eksik olduğu şey mümkün olan tüm uzunluk ve mesafelere yönelik mühimmattır, ancak öncelikle bu Almanya’dan değil” dedi.

Ukrayna için Taurus

Ukrayna, geçen yıldan bu yana Almanya’dan 500 kilometreye kadar mesafedeki hedefleri yok etme kapasitesine sahip uzun menzilli Taurus füzelerinin tedarikine başlanmasını istiyor.

Ancak Alman hükümeti bu tür silahların transferini reddediyor. Medyaya göre Şansölye Olaf Scholz buna karşı. Ukrayna ordusunun Rus topraklarına saldırmak için Alman füzelerini kullanabileceğinden endişe ediyor, ona göre bu “Almanya’yı çatışmanın bir tarafı haline getirecek.”

19 Şubat’ta Alman medyası, Federal Meclis’teki iktidar koalisyonunun, uzun menzilli füzelerin Ukrayna’ya devredilmesi için hükümete bir çağrı hazırladığını bildirdi. Ancak belgede Taurus’dan özel olarak bahsedilmiyor.

22 Şubat’ta Federal Meclis, Alman hükümetine Kiev’e uzun menzilli Taurus füzeleri tedarik etmeye başlaması yönünde tavsiye içeren bir karar taslağını destekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com