Zelenskiy: Ukrayna, silah üretiminde yeni bir seviyeye ulaştı; savaşı Rusya’ya taşıyabiliriz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo ile yaptığı ortak konuşmada bunu duyurdu.

Ukrayna güvenlik alanını ve kendi askeri yeteneklerini tazeliyor. Zelenskiy, “Özellikle savunma sanayi kompleksimizi güncelleyebildik ve Putin’in savaşını Rusya’ya taşımamıza imkan verecek şekilde kendi silahlarımızı üretebilecek seviyeye ulaştık.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Ukraynalıların birlik içerisinde zorluklarının üstesinden geldiklerini ve dünyanın Rus devleti, sistemi ve savaş ekonomisi üzerindeki baskıyı artırma yeteneğini sağladıklarını kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca ortaklarına “askerlerimizin savaşmasına ve ülkenin güçlenmesine yardımcı olan her destek paketi” için şükranlarını sunarak “Rusya’ya yönelik her yaptırım kararına ve savaşın adil bir şekilde sona ermesini daha da yakınlaştırmamıza olanak tanıyan her adım için teşekkür ederiz” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com