Budanov’dan Kırım’da yeni sürprizler: Kerç Köprüsü’nün kullanılmamasını tavsiye etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Budanov, Rusların Bakhmut'u ele geçirmek için neden bu kadar istekli olduğunu açıkladı

Ukrayna Ana İstihbarat Müdürlüğü başkanı Kirill Budanov sivillere Kırım Köprüsü’nü kullanmamalarını tavsiye ederek, düşmanı yeni sürprizlerin beklediğini söyledi.

Yayınladığı video mesajında Ukraynalı askerlerin Kırım’daki başarılarını, Rusya ile savaşın son on yılı boyunca düşmana karşı direnişi azalmayan yarımadanın sakinlerine borçlu olduklarını belirten Budanov başarılı savunma ve karşı saldırı için Ukrayna’nın Karadeniz ve Kırım’ı kontrol etmesi gerektiğini açıkladı.

Budanov “Daha önce atanan tüm görevler tamamlandı. Rusya gemilerinin dörtte birini kaybetti ve filosunu Kafkasya kıyılarına çekmek zorunda kaldı. Kırım hav alanları ve askeri tesisler sürekli olarak ateş etkimiz altında olduğundan, düşman havacılığı da yeniden konuşlandırdı. Başarılarımızdan dolayı, yalnızca işgalcilere karşı direnişi güçlendirmekle kalmayan, aynı zamanda yarımadadaki tüm operasyonel durumu izleme ve bu bilgiyi mümkün olan en kısa sürede bize aktarma fırsatını bulan Ukraynalı Kırım sakinlerine son derece şükran borçluyuz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna istihbarat şefi, “Düşmanları yeni sürprizler bekliyor ve sivil halkın sözde ‘Kırım’ köprüsünü kullanmasını tavsiye etmiyorum” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com